A Gólyahét keretein belül megrendezett zenés- táncos est. A különlegessége, hogy a BME 5 kara (VBK, TTK, ÉMK, KJK, GPK) szervezi együtt az érkező gólyáknak az Európa hajón.

A regisztrációs héten a VBK Mentor Kör szervez egy programsorozatot a képzésüket a karunkon kezdő hallgatók számára. A programokon a gólyák tankörökbe rendeződve vesznek részt, elősegítve ezzel a beilleszkedésüket, ismerkedésüket egymással. A regisztrációs héten a hivatalos programokon kívül (Beiratkozás, Évnyitó ünnepség) olyan helyszíneket látogatnak meg, amelyek a későbbiek során gördülékenyebbé tehetik a gólyák mindennapjait (BME épületei, orvosi rendelő), olyan ismertető előadásokon vehetnek részt (kari öntevékeny körök bemutatkozása), amelyek segítik a beilleszkedésüket az egyetemi és a kari életbe.

Szintén gólyáknak szervezett rendezvénysorozat a VBK Mentor Kör jóvoltából. A tankörök versenghetnek egymással a mentorok által rendezett játékos vetélkedőkön.

Az őszi félév utolsó nagy eseménye, amely ismét az első évfolyamos hallgatókról/hallgatóknak szól. Hiszen mit ér a sok tanulás, a barátságok, ha egy esküvel nem pecsételjük meg, és nem avatjuk teljes jogú VBK hallgatóvá a gólyáinkat. A Gólyabált általában egy bizonyos téma köré szervezzük, amely megadja az este öltözködési stílusát, a díszletet és a zenei vonalat is. A bál fővédnöke karunk dékánja, Dr. Nagy József. A hivatalos megnyitó után a résztvevők elfogyasztanak egy vacsorát, majd élőzenés estként folytatódik a bál. Éjfél tájékán megválasztjuk a gólyák királyát és királynőjét, akik segítségével az elsőévesek leteszik a gólyaesküt.