Az egyetem nem csak tanulásból áll. A Hallgatói Képviselet azt a célt tűzte ki maga elé, hogy kulturális lehetőséget is biztosítsunk nektek. A lenti felsorolásban láthatjátok azokat az intézményeket akik támogatják a kezdeményezésünket, a képen lévő linkek a honlapjukra irányítanak, a mellette lévő szöveg a megállapodásról hivatott informálni titeket.

Amennyiben kérdésed van vagy esetleg van olyan akit itt nem látsz de szeretnéd, ha ők is részesei lennének a kezdeményezésnek, írj egy email-t a szabo.boldizsar@vegyeszhk.hu email címre.

Egyetemünk színháza, a BME-s élet fő kulturális támogatója. BME diákigazolvánnyal a belépőjegy csak 1.000 vagy 1.500 Ft, BME dolgozóknak pedig 20% kedvezmény jár! Úgy hogy kiemelkedő darabok, nagyon kedvező áron. Akinek már volt szerencséje részt venni egy előadásukon az igazolhatja ezt az állítást!

Évadonként több mint 100 ezer néző, hónapokra előre foglalandó jegyek. Mindez nem véletlenül. A Katona József színház Budapest egyik leghíresebb színháza. Ismert előadók, könnyed, fiatalos hangvétel, de nincs hiány lélekbemarkoló drámákból sem, egy szóval sokszínűségből.

A színház havonta biztost 3-4 előadásra kedvezményes jegyet. Ezek a 10-20%-os kedvezmények nem csak BME-s hallgatóknak, hanem tanároknak is járnak, így van lehetőség nagyobb csoportokra is, oktatók és nebulók együtt.

A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

A számos nagy kedvezményen felül a diákjegy a legkeresettebb. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban rendezett valamennyi programra a kezdés előtt egy órával – érvényes diákigazolvány felmutatásával – 500 forintért lehet váltani személyenként egy darab belépőt az állóhelyekre!

A Karinthy Színház még jóval a rendszerváltás előtt alakult. Úttörő tevékenysége, Buda egyetlen folyamatosan játszó, önálló kőszínházaként, a színházi struktúraváltás egyik példája is, mely ma már sajátos szellemiséget hordozó színházi műhellyé válva mind a szakma és a kritika, mind a közönség támogatását élvezi.

A VBK Hallgatói Képviselete és a Karinthy színház közötti szerződés alapján 10% kedvezményt kapunk minden jegyükre, amennyiben 15 főnél nagyobb társaság esetén 15%. Ez a kedvezmény nem csak hallgatókra, oktatókra is vonatkozik, így oktatói-diák csoportok is mehetnek együtt.

Novemberi műsor

Az Örkény István Színház 2004. szeptember 21-én nyílt meg, önálló társulattal rendelkező repertoárszínházként a korábbi Madách Kamara Színházból. A repertoárjára főleg a drámák, klasszikus-, kortárs művek jellemzőek.

A jegyeikre 20% kedvezmény jár, valamint amennyiben érdekelődtök egy színház szívére, hogyan is néz belülről, akkor nagyobb csoportok szerveződése esetén van lehetőség színház bejárásra! Amennyiben erre igény van, írjatok a szabo.boldizsar@vegyeszhk.hu email címre, és segítünk ennek a megvalósításában.

Az egyetemen működő művészeti csoportok közül az egyik legrégebbi a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar. Előadásaik nagyjából havonta vannak. Ezen felül még érdemes megemlíteni egyéb kulturális csoportokat, mint a BME Big Band vagy a Kapsa Dixieland Band. Őket is érdemes szemmel tartani, és lehetőség szerint részt venni az előadásaikon!