Az egyetem nem csak tanulásból áll. A Hallgatói Képviselet azt a célt tűzte ki maga elé, hogy kulturális lehetőséget is biztosítsunk nektek. A lenti felsorolásban láthatjátok azokat az intézményeket akik támogatják a kezdeményezésünket, a képen lévő linkek a honlapjukra irányítanak, a mellette lévő szöveg a megállapodásról hivatott informálni titeket.

Amennyiben kérdésed van vagy esetleg van olyan akit itt nem látsz de szeretnéd, ha ők is részesei lennének a kezdeményezésnek, írj egy email-t a szalay.luca@vegyeszhk.hu email címre.

Egyetemünk színháza, a BME-s élet fő kulturális támogatója. BME diákigazolvánnyal a belépőjegy csak 1.000 vagy 1.500 Ft, BME dolgozóknak pedig 20% kedvezmény jár! Úgy hogy kiemelkedő darabok, nagyon kedvező áron. Akinek már volt szerencséje részt venni egy előadásukon az igazolhatja ezt az állítást!

A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

A számos nagy kedvezményen felül a diákjegy a legkeresettebb. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban rendezett valamennyi programra a kezdés előtt egy órával – érvényes diákigazolvány felmutatásával – 500 forintért lehet váltani személyenként egy darab belépőt az állóhelyekre!

Az egyetemen működő művészeti csoportok közül az egyik legrégebbi a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar. Előadásaik nagyjából havonta vannak. Ezen felül még érdemes megemlíteni egyéb kulturális csoportokat, mint a BME Big Band vagy a Kapsa Dixieland Band. Őket is érdemes szemmel tartani, és lehetőség szerint részt venni az előadásaikon!