Gólyahét
A regisztrációs héten a VBK Mentor Kör szervez egy színes és szórakoztató programsorozatot a képzésüket a karunkon kezdő hallgatók számára. A programokon a gólyák tankörökbe rendeződve vesznek részt, elősegítve ezzel a beilleszkedésüket, ismerkedésüket egymással. A regisztrációs héten a hivatalos programokon kívül (Beiratkozás, Évnyitó ünnepség) olyan helyszíneket látogatnak meg, amelyek a későbbiek során gördülékenyebbé tehetik a gólyák mindennapjait (BME épületei, orvosi rendelő), olyan ismertető előadásokon vehetnek részt , amelyek segítik a beilleszkedésüket az egyetemi és a kari életbe.

Gólyahajó
A Gólyahét kretein belül megrendezett egy tematikus zenés- táncos est. A különlegessége, hogy a BME 4 kara (VBK, TTK, KJK, GPK) szervezi együtt az érkező gólyáknak.

Gólyacsata
VBK Mentor Kör által rendezett vetélkedő, ahol a tankörök különböző játékos feladatok teljesítésével mérhetik össze képességeiket.

Gólyabál
Az őszi félév utolsó nagy eseménye, amely ismét az első évfolyamos hallgatókról/hallgatóknak szól. Hiszen mit ér a sok tanulás, a barátságok, ha egy esküvel nem pecsételjük meg, és nem avatjuk teljes jogú VBK hallgatóvá a gólyáinkat. A Gólyabált általában egy bizonyos téma köré szervezzük, amely megadja az este öltözködési stílusát, a díszletet és a zenei vonalat is. Éjfél tájékán egy meghitt holdfény keringővel zárul az est hivatalos része és onnantól kezdődik a vigadozás.

Karunk hallgatói nem csak tanulmányokban remekelnek, viszont nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre is. Ennek okán karunk bővelkedik öntevékeny körökben, amik lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára, hogy a különböző hobbikat együtt élvezhessék, vagy éppen lehetőséget nyújtanak egymás segítésére és fejlesztésére. A Kari Piknik egy olyan rendezvény, ahol az öntevékeny körök bemutathatják magukat és foglalkozásukat, ezáltal bővíthetik társaságukat és több lehetőség nyílik az ismeretek és az új dolgok elsajátítására.

Réffy József Tanár Úr emlékére rendezett kupán vegyészkari hallgatók mérhetik össze kispályás futballtudásukat. Évről évre nagyobb számban neveznek csapatok karunkról, egyre több gólyákból szerveződött csapat is indul.

Minden tavaszi félévben, a Vegyésznapok hetében napközben megrendezésre kerülő, óriási hagyományokkal rendelkező kari vetélkedő, amelynek során 25 fős csapatok versengenek a féldisznóért, az életre szóló dicsőségért és egyéb nyereményekért. A beiratkozáson a játékosok jelmezben járulnak a szervezők elé, ahol eléneklik a csapatindulójukat, illetve bemutatják a csapatzászlójukat és a korábban kiadott előfeladatok megoldásait. Az Állomásos vetélkedőn a Hajógyári-szigeten mérik össze tehetségüket különböző ügyességet, kreativitást és szívósságot igénylő feladatokban. Egyik reggeli programként a keményebbek futnak egy jót a Kollégium területén, és ezen a délutánon a Városi vetélkedő keretében meglátogatják a 11. kerület legszebb helyeit. A Sportnapon a kitikkadt és korgó gyomrú játékosoknak a Kar tanszékei biztosítanak táplálékot, a nap programját pedig sorversenyes feladatok zárják. Az Eredményhirdetés során átadásra kerülnek a nyeremények, majd péntek reggel a győztes csapat elkészíti az említett féldisznót, és kellemes hangulatban osztozik rajta vetélytársaival. Esténként az adott napi versengés gőzét a csapatok a Martos Csocsó Klubban megrendezésre kerülő Vegyésznapok változatos fellépőinek zenéire eresztik ki. A Show’s Sonkáról további információk találhatóak a Martos Stúdió Blogján, a https://martosradio.wixsite.com/mysite honlapon.

A kari élet legnagyobb, egy héten át tartó rendezvénysorozata, amely nagyrészt a Martos Csocsó Klubban kerül megrendezésre. Ez az esemény sorozat a Shows’s Sonkával kerül párhuzamosan megrendezésre. Többségében zenés- táncos mulatságokat tartalmazó rendezvény sorozatunk az években egyre jobban bővült szakmai előadásokkal is.

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. Eme kiemelt napon mi is hasonlóan emlékezünk meg és tisztelgünk saját egyetemi tevékenységeink iránt, így ezen a napon különböző játékokkal és foglalkozásokkal készülünk a kollégium területén belül, csak úgy ahogy azt egy jó vidéki majálison szokás.

Grofcsik András Tanár Úr emlékére szervezett komplex problémamegoldó verseny, amely már nemzetközi szintűvé nőtte ki magát. Két fordulóból áll, amelyeket legyűrve értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a versenyzők. Az első fordulóban a Kar tanszékei által összeállított feladatsort kell megoldaniuk a jelentkezőknek. A legmagasabb pontszámokat elérő csapatok jutnak a következő fordulóba, ahol egy általuk választott mérnöki problémára kell megoldást találniuk, és ezt prezentálniuk egy szakmai zsűri előtt.

A tipikusan szeptember utolsó hetében megrendezésre kerülő többnapos rendezvény során
nem csak a Kar, de az egész Egyetem hallgatóságát megcélzó érdekes, látókör-szélesítő
programokkal vár mindenkit a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium.
Több neves előadó meghívásával izgalmas előadásokon és kerekasztal-beszélgetésen
vehetnek részt az érdeklődők, valamint egy félnapos gyárlátogatásra is lehetősége van
bárkinek. Erre a jelentkezés egy külön honlapon, szeptember elején zajlik, ahol mindenki
megtalálhatja a számára legérdekesebb ipari létesítményt Budapest és annak
vonzáskörzetéből, melyen a részvételt a hivatalos dékáni szünettel a Kar minden hallgatója
számára megkönnyítenek.
További információ: szkn.szasz.bme.hu

Az est két részből áll, melyet hagyomány szerint a másodéves hallgatók szerveznek a képzésük felénél járó harmadik évfolyamos hallgatóknak. Az első felében a Dékán Úr által tartott nyitóbeszéd után a harmadévesek elfogyasztanak egy vacsorát, majd egy vetélkedőn vesznek részt. Az este második felében már minden kari hallgató számára nyitott a rendezvény, egy zenés, táncos esttel koronázzuk meg a harmadévesek ünnepét. A szervezői gárdába szívesen látunk elsős hallgatókat, hiszen egy év múlva a hagyomány szerint Ők jogosultak a Felezőbál szervezésére.

A Szent-Györgyi Albert Szakkollégium minden tavasszal megrendezi a Kar számára is fontos konferenciát. A két nap során egy jelentős központi témában több ipari, akadémiai vendégelőadó szemszögéből nyerhetünk bepillantást korunk vegyipari és biológiai ipari kihívásaiba. Ezen kívül diákelőadásokkal és diák poszterszekcióban is lehetőséget kapnak a vegyész-, bio- és környezetmérnöki témákban kutató hallgatók, hogy bemutathassák eredményeiket. Az utóbbi évek plenáris témája a rákkutatás és a fenntartható vegyipar volt.
További információ: konferencia.szasz.bme.hu

Következő megrendezésre kerülő esemény:
Majális
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec