Rendezvényeink

Rendezvényeink2018-06-11T18:47:58+00:00

A szakkollégiumi napok egy többnapos rendezvénysorozat, mely során a kar hallgatói érdekes szakmai programokon, előadásokon vehetnek részt a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium jóvoltából. A szakkollégiumi napok keretén belül lehetőség van különböző budapesti gyárak látogatására, amelyre egy internetes oldalon keresztül lehet jelentkezni. Emellett nem mindennapi előadók látogatnak el karunkra, hogy előadásokat tartsanak az éppen aktuális és érdekes témákról, majd egy vitaest keretén belül kifejtsék véleményüket. A hét végén lazításként bárki ellátogathat a fergeteges Activity-estre is.

Réffy József Tanár Úr emlékére rendezett kupán vegyészkari hallgatók mérhetik össze kispályás futballtudásukat. Évről évre nagyobb számban neveznek csapatok karunkról, egyre több gólyákból szerveződött csapat is indul.

Az est két részből áll, melyet hagyomány szerint a másodéves hallgatók szerveznek a képzésük felénél járó harmadik évfolyamos hallgatóknak. Az első felében a Dékán Úr által tartott nyitóbeszéd után a harmadévesek elfogyasztanak egy vacsorát, majd egy vetélkedőn vesznek részt. Az este második felében már minden kari hallgató számára nyitott a rendezvény, egy zenés, táncos esttel koronázzuk meg a harmadévesek ünnepét. A szervezői gárdába szívesen látunk elsős hallgatókat, hiszen egy év múlva a hagyomány szerint Ők jogosultak a Felezőbál szervezésére.

Grofcsik András Tanár Úr emlékére szervezett komplex problémamegoldó verseny, amely már nemzetközi szintűvé nőtte ki magát. Két fordulóból áll, amelyeket legyűrve értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a versenyzők. Az első fordulóban a Kar tanszékei által összeállított feladatsort kell megoldaniuk a jelentkezőknek. A legmagasabb pontszámokat elérő csapatok jutnak a következő fordulóba, ahol egy általuk választott mérnöki problémára kell megoldást találniuk, és ezt prezentálniuk egy szakmai zsűri előtt.

A kari élet legnagyobb, egy héten át tartó rendezvénysorozata, amely nagyrészt a Martos Csocsó Klubban kerül megrendezésre. Napközben az óriási hagyományokkal rendelkező Show’s Sonka kari vetélkedő zajlik, ahol 25 főből álló csapatok versengenek a fődíjért, ami nem más, mint egy fél disznó. Esténként pedig változatos fellépőkkel találkozhatnak a hallgatók, nap, mint nap más és más zenei stílusban.

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here