Kedves Hallgatók!

2022. január 19. 12:00-tól elérhető a kollégiumi jelentkezési űrlap a KEFIR rendszeren keresztül. A pályázat leadására január 25. 23:59-ig van lehetőségetek.

A Kollégiumi Felvételi Pályázat, illetve a Felvételi Szabályzat megtekinthető ezen a linken.

A szociális helyzet figyelembevételéhez szükséges pályázat leadható január 20. 23:59-ig a Műeper rendszerén keresztül. A szociális pályázat leadása nem helyettesíti a KEFIR-en keresztül a Kollégiumi pályázat leadását, mindkettő leadása szükséges!

Másik felsőoktatási intézményből érkező hallgatók

Azon hallgatók, akik más felsőoktatási intézményből érkeznek a BME-re is a rendes kollégiumi felvételi eljárásban vesznek részt. Amennyiben BME NEPTUN profillal – és így KEFIR felhasználó profillal – nem rendelkeznek, a HSZI felé kell jelezniük a pályázati szándékukat a kollegiumok@bme.hu címre írt e-mail útján 2022. január 25. 23:59-ig, megadva a BME-s NEPTUN kódját, a képzést ahová felvételt nyert és esetleges szociális pontszám megállapítása iránti igényét. Ezt követően az EHK illetve az ESZB a következő munkanapon felveszi a hallgatóval a kapcsolatot

Kollégiumok közötti férőhelycsere

Azon személyek, akik a kollégiumi felvételi során nem a saját karuknak megfelelő kollégiumban szeretnének elhelyezésre kerülni, leadhatják az igényüket, hogy a saját karon elnyert helyük elcserélésre kerüljön egy másik kollégium (nem Martos vagy VPK) férőhelyére.

Az igény jelzésére a lenti űrlapon keresztül van lehetőségetek. Kitöltési határidő: január 25. 23:59.

Kollégiumok közötti férőhelycsere igény leadása

Az elbírálás eredménye a kollégiumi felvételi végleges eredményében fog megjelenni. Az űrlap kitöltése nem helyettesíti a KEFIR-en keresztül a Kollégiumi pályázat leadását, mindkettő leadása szükséges!