Kedves Hallgatók, Oktatók, Egyetemünk Polgárai!

Az elmúlt egy hétben olyan hírek kerültek napvilágra, melyek mindenki számára meglepetésként hatottak, mégpedig az, hogy egy egyetemen kívüli rendezvény, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésében való segédkezésként, egyetemünk és fenntartónk 2000 (jelenleg 1650) BME-kollégiumi férőhelyet biztosít a kongresszus résztvevői számára. A hír már csak azért is meglepődésre adhat okot, mivel erről előzetes tárgyalás, egyeztetés sem karunk Hallgatóival, sem karunk Oktatóival, sem az őket tömörítő különböző érdekképviseleti szervekkel NEM történtek!

A BME VBK Hallgatói Képviselete ebben a közleményben teljes mértékben elutasítja és elhatárolódik a tervezett intézkedésektől, melyek megfosztanák karunk Hallgatóit elnyert férőhelyeik szemeszter elején történő elfoglalásától, illetve másfél éven belül 5. alkalommal is ki- vagy átköltözködésre kényszerítené őket! A Hallgatói Képviselet mindenben támogatja a Hallgatókat és Oktatókat, akik az őszi félév első hónapjában ismét távoktatásba kényszerülnének!

Nem toleráljuk, hogy az elmúlt másfél évben tomboló világjárvány miatt kialakult kényszerhelyzet után, amikor ismét lehetőség lenne megkezdeni a jelenléti oktatást, amelyre úgy gondoljuk, mindenkinek szüksége van, Hallgatóink korlátozva legyenek az abban való részvételben sem azt, hogy egy egyetemen kívülálló (vagy bármilyen) rendezvény résztvevői prioritást élvezzenek a BME hallgatóival szemben!!

Jelen állásfoglalás nem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ellen irányul, hanem az ezzel összefüggésben lévő Hallgatókat hátrányosan érintő intézkedéssel szemben. A kongresszussal kapcsolatosan semmilyen minősítési szándék nem áll fenn részünkről, azonban számunkra a Hallgatóink érdekei a legelső helyen állnak! Bármely Hallgató, aki hátrányos helyzetbe kerül a kialakult helyzet miatt, keressen minket bizalommal, és mi igyekezni fogunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy segítsünk!

-A BME VBK Hallgatói Képviselet Testülete